Facebook pixel

Laatste nieuws

Hoofddorp, 14-01-2015                                                                              


Stichting Leergeld Haarlemmermeer heeft voor kinderen die naar de middelbare school gaan een bijdrage voor aanschaf van fietsen aangevraagd via het Meerlandenfonds. Deze aanvraag werd gehonoreerd en in december 2014 is de cheque voor deze donatie uitgereikt aan de stichting. De donatie valt samen met de start van een samenwerkingsverband tussen Leergeld en fietsenleverancier “Stapel op fietsen” in Floriande.‘Het is een bijzondere samenloop van omstandigheden, ‘s ochtends werd de overeenkomst tot samenwerking met onze nieuwe fietsenleverancier door eigenaar Helmich Hoegen Dijkhof en mij ondertekend en ’s middags mochten wij een cheque van 1.000 euro van het Meerlandenfonds in ontvangst nemen. Een memorabele dag dus’, geeft Hetty Schermer, coördinator van Stichting Leergeld Haarlemmermeer aan.

Eigenaar Helmich is verheugd over de samenwerking en kreeg al meteen een mooie bestelling van 25 fietsen die Leergeld in het afgelopen kwartaal heeft toegekend. ‘De voormalige fietsenleverancier is failliet gegaan en daarom is het aantal nu zo opgelopen, maar wij verstrekken over het jaar genomen ongeveer 100 fietsen aan de kinderen uit onze doelgroep’, vertelt Hetty.De fietsen worden verstrekt aan kinderen uit gezinnen met een minimum inkomen die naar de (middelbare) school moeten fietsen. ‘Wij geven kinderen een fiets in plaats van een ov-abonnement omdat zij hun fiets ook kunnen gebruiken om naar hun vrienden, sportclub of andere afspraken te gaan.

Daarnaast is fietsen ook gezonder voor de kinderen, het zorgt er ook voor dat ze in beweging blijven. Doordat we nu de donatie van het Meerlandenfonds hebben ontvangen kunnen we weer 4 middelbare scholieren blij maken met een fiets’, bevestigt Marjon Hansen, bestuurslid van Stichting Leergeld. ‘Kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan moeten vaak grotere afstanden overbruggen en mogen daarom een wat uitgebreidere fiets uitkiezen’, voegt zij toe.Hoegen Dijkhof is blij met deze samenwerking: ‘Ouders krijgen van Leergeld een brief en kunnen daarmee naar onze winkel komen om een fiets uit te zoeken. De fietsen worden dan binnen een week afgeleverd. Stapel op Fietsen bestaat deze maand vier jaar en ik ben vanuit de ziektewet gestart met mijn eigen zaak. Inmiddels zit ik meer dan 30 jaar in het vak, ik was 15 toen ik begon en met 19 jaar al bedrijfsleider.

Daarna volgde 7 jaar als zelfstandige en nu een eigen winkel Stapel op Fietsen. Ik ben vol passie met mijn vak in de weer en wil mijn team graag uitbreiden met een full-time fietsenmaker. De start van deze samenwerking is al heel positief en we gaan ervoor zorgen dat het een succes wordt’, besluit Helmich.

Meer informatie: marjonh31@gmail.com, 06-28830891 of www.meerleergeld.nlKledingmaat als maatvoering voor kinderfietsen

3

fietsen

Helmich Hoegen Dijkhof van fietswinkel Stapelopfietsen in Hoofddorp vraagt zich af waarom veel collega’s een volgens hem verkeerde maatvoering aanhouden bij het aanmeten van kinderfietsen.

Kledingmaat als maatvoering voor kinderfietsen

“Het valt mij op dat bijna iedereen kinderfietsen qua kledingmaat te groot verkoopt. Ik raad bijvoorbeeld een 24 inch fiets aan bij kledingmaat 140, terwijl veel anderen dat adviseren bij kledingmaat 128! Dat is naar mijn idee veel te gevaarlijk. Hoe durven zoveel collega's een kinderfiets te groot te verkopen? 

Uw kind heeft weer een groeispurt gemaakt en van de ene op de andere dag lijkt de fiets te klein. Maar hoe bepaalt u nu de juiste maat kinderfiets? Uiteraard kan Stapelopfietsen de maat voor u bepalen, maar u kunt ook zelf al bekijken welke maat geschikt zal zijn.

De leeftijd van uw kind zegt niet zoveel over de fietsmaat. Het ene kind van 4 jaar is immers niet net zo groot als het andere. Een goed middel om wel te gebruiken is de kledingmaat van uw kind. Ook de hoogte van het fietszadel tot aan de grond (binnen been lengte) geeft een goede indicatie voor de fietsmaat. Het zadel staat dan in de laagste stand, zodat het nog omhoog kan worden gezet als het kind groeit. Er is geen verschil in de maat  van een meisjesfiets of jongensfiets. Bij kinderfietsen wordt maat aangegeven in inches. Dit is eigenlijk de maat van de fietsband.

Ik zie zelfs vaak dat importeurs de verkeerde maat aangeven!  Ik hanteer de volgende maten:


WielmaatLeeftijdKledingmaat
12 inch2-4 jaar98-110
14 inch3-5 jaar104-116
16 inch4-6 jaar110-128
18 inch5-7 jaar116-134
20 inch6-9 jaar122/128-146*
22 inch7-10 jaar128/134-152*
24 inch8-11 jaar134/140-158*
26 inch10-14 jaar146/152-176*

*sommige fietsen hebben een kleinere framemaat, daarom beginmaat verschillend aangegeven bij de fietsen

Update:

Stapelopfietsen gaat verhuizen naar een groter pand voor meer fietsen en onderdelen opening nieuwe winkel 29 april 2017 tot dan.


Marlin fietsen Popal fietsen Alba Bikes Bike Fun Kids Altec fietsen Volare kinderfietsen Enra fiets verzekering Avalon fietsen Lombardo fietsen