Facebook pixel

Laatste nieuws

Hoofddorp, 14-01-2015                                                                              


Stichting Leergeld Haarlemmermeer heeft voor kinderen die naar de middelbare school gaan een bijdrage voor aanschaf van fietsen aangevraagd via het Meerlandenfonds. Deze aanvraag werd gehonoreerd en in december 2014 is de cheque voor deze donatie uitgereikt aan de stichting. De donatie valt samen met de start van een samenwerkingsverband tussen Leergeld en fietsenleverancier “Stapel op fietsen” in Floriande.‘Het is een bijzondere samenloop van omstandigheden, ‘s ochtends werd de overeenkomst tot samenwerking met onze nieuwe fietsenleverancier door eigenaar Helmich Hoegen Dijkhof en mij ondertekend en ’s middags mochten wij een cheque van 1.000 euro van het Meerlandenfonds in ontvangst nemen. Een memorabele dag dus’, geeft Hetty Schermer, coördinator van Stichting Leergeld Haarlemmermeer aan.

Eigenaar Helmich is verheugd over de samenwerking en kreeg al meteen een mooie bestelling van 25 fietsen die Leergeld in het afgelopen kwartaal heeft toegekend. ‘De voormalige fietsenleverancier is failliet gegaan en daarom is het aantal nu zo opgelopen, maar wij verstrekken over het jaar genomen ongeveer 100 fietsen aan de kinderen uit onze doelgroep’, vertelt Hetty.De fietsen worden verstrekt aan kinderen uit gezinnen met een minimum inkomen die naar de (middelbare) school moeten fietsen. ‘Wij geven kinderen een fiets in plaats van een ov-abonnement omdat zij hun fiets ook kunnen gebruiken om naar hun vrienden, sportclub of andere afspraken te gaan.

Daarnaast is fietsen ook gezonder voor de kinderen, het zorgt er ook voor dat ze in beweging blijven. Doordat we nu de donatie van het Meerlandenfonds hebben ontvangen kunnen we weer 4 middelbare scholieren blij maken met een fiets’, bevestigt Marjon Hansen, bestuurslid van Stichting Leergeld. ‘Kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan moeten vaak grotere afstanden overbruggen en mogen daarom een wat uitgebreidere fiets uitkiezen’, voegt zij toe.Hoegen Dijkhof is blij met deze samenwerking: ‘Ouders krijgen van Leergeld een brief en kunnen daarmee naar onze winkel komen om een fiets uit te zoeken. De fietsen worden dan binnen een week afgeleverd. Stapel op Fietsen bestaat deze maand vier jaar en ik ben vanuit de ziektewet gestart met mijn eigen zaak. Inmiddels zit ik meer dan 30 jaar in het vak, ik was 15 toen ik begon en met 19 jaar al bedrijfsleider.

Daarna volgde 7 jaar als zelfstandige en nu een eigen winkel Stapel op Fietsen. Ik ben vol passie met mijn vak in de weer en wil mijn team graag uitbreiden met een full-time fietsenmaker. De start van deze samenwerking is al heel positief en we gaan ervoor zorgen dat het een succes wordt’, besluit Helmich.

Meer informatie: marjonh31@gmail.com, 06-28830891 of www.meerleergeld.nlKledingmaat als maatvoering voor kinderfietsen

3

fietsen

Helmich Hoegen Dijkhof van fietswinkel Stapelopfietsen in Hoofddorp vraagt zich af waarom veel collega’s een volgens hem verkeerde maatvoering aanhouden bij het aanmeten van kinderfietsen.

Kledingmaat als maatvoering voor kinderfietsen

“Het valt mij op dat bijna iedereen kinderfietsen qua kledingmaat te groot verkoopt. Ik raad bijvoorbeeld een 24 inch fiets aan bij kledingmaat 140, terwijl veel anderen dat adviseren bij kledingmaat 128! Dat is naar mijn idee veel te gevaarlijk. Hoe durven zoveel collega's een kinderfiets te groot te verkopen? 

Uw kind heeft weer een groeispurt gemaakt en van de ene op de andere dag lijkt de fiets te klein. Maar hoe bepaalt u nu de juiste maat kinderfiets? Uiteraard kan Stapelopfietsen de maat voor u bepalen, maar u kunt ook zelf al bekijken welke maat geschikt zal zijn.

De leeftijd van uw kind zegt niet zoveel over de fietsmaat. Het ene kind van 4 jaar is immers niet net zo groot als het andere. Een goed middel om wel te gebruiken is de kledingmaat van uw kind. Ook de hoogte van het fietszadel tot aan de grond (binnen been lengte) geeft een goede indicatie voor de fietsmaat. Het zadel staat dan in de laagste stand, zodat het nog omhoog kan worden gezet als het kind groeit. Er is geen verschil in de maat  van een meisjesfiets of jongensfiets. Bij kinderfietsen wordt maat aangegeven in inches. Dit is eigenlijk de maat van de fietsband.

Ik zie zelfs vaak dat importeurs de verkeerde maat aangeven!  Ik hanteer de volgende maten:


WielmaatLeeftijdKledingmaat
12 inch2-4 jaar98-110
14 inch3-5 jaar104-116
16 inch4-6 jaar110-128
18 inch5-7 jaar116-134
20 inch6-9 jaar122/128-146*
22 inch7-10 jaar128/134-152*
24 inch8-11 jaar134/140-158*
26 inch10-14 jaar146/152-176*

*sommige fietsen hebben een kleinere framemaat, daarom beginmaat verschillend aangegeven bij de fietsen

Update:

Stapelopfietsen gaat verhuizen naar een groter pand voor meer fietsen en onderdelen opening nieuwe winkel 29 april 2017 tot dan.
Koop een kinderfiets nooit op de groei!

HOOFDDORP – Bij fietsspecialist Stapel Op Fietsen in Hoofddorp weten ze dat kinderen gek zijn op fietsen en genoeg uurtjes besteden op hun mooie fiets. De vraag is natuurlijk waar men bij de aanschaf van een nieuwe kinderfiets op moet letten. Uiteraard letten we als eerste op de veiligheid van de fiets, maar met name voor de kinderen moet de fiets wel een trendy uitstraling hebben.

Helmich Hoegen Dijkhof van Stapel op Fietsen: “Voor zowel jongens als meisjes worden er tegenwoordig steeds mooiere en stoere kinderfietsen ontworpen, waarbij hippe printjes en kleurtjes een grote rol spelen. De hippe kinderfietsen hebben ook nog eens een styling die helemaal van deze tijd is. De fietsen zijn vaak voorzien van een hand- en terugtraprem, een stevige bagagedrager, zijwielen en een gesloten kettingkast. Bij de meisjesfietsen zit er vaak een leuk mandje aan de voorkant om hun spulletjes op te bergen en heeft de fietsbel een bijzondere kleur of vorm.
Kledingmaat als maatvoering voor kinderfietsen
Het valt mij op dat bijna iedereen kinderfietsen qua kledingmaat te groot verkoopt. Ik raad bijvoorbeeld een 24 inch fiets aan bij kledingmaat 140, terwijl veel anderen dit adviseren bij kledingmaat 128! Dat is naar mijn idee veel te gevaarlijk. Uw kind heeft weer een groeispurt gemaakt en van de ene op de andere dag lijkt de fiets te klein. Maar hoe bepaalt u nu de juiste maat kinderfiets? Uiteraard kan Stapel Op Fietsen de maat voor u bepalen, maar u kunt ook zelf bekijken welke maat geschikt zal zijn. Op onze site staat een kledingadvies of kom even langs in de winkel in Floriande. De leeftijd van uw kind zegt niet zoveel over de fietsmaat. Het ene kind van 4 jaar is immers niet zo groot als het andere kind. Een goed middel om hierbij te gebruiken is de kledingmaat van uw kind. Ook de hoogte van het fietszadel tot aan de grond (binnen been lengte) geeft een goede indicatie voor de fietsmaat. Het zadel staat dan in de laagste stand, zodat het nog omhoog kan worden gezet als het kind groeit. Er is geen verschil in de maat van een meisjesfiets of jongensfiets. Bij kinderfietsen wordt de fietsmaat aangegeven in inches en dat is eigenlijk de maat van de fietsband. Bij Stapel Op Fietsen verkopen wij alle kinderfietsen wel op maat. De inchmaten van de fietsen beginnen met 12 inch en steeds 2 inch opvolgend tot en met 26 inch.” Stapel Op Fietsen, Winkelcentrum Floriande, Aalburgplein 7a in Hoofddorp. Tel.: 023-5619414 en website: www.stapelopfietsen.nl
Artikel geplaatst op: 14 mei 2018 - 12:31

GERELATEERDLombardo fietsen Bike Fun Kids Alba Bikes Avalon fietsen Altec fietsen Marlin fietsen Volare kinderfietsen Enra fiets verzekering